Algteadmised CNC treipingi töötlemise rakendusest ja omadustest

- 2021-12-13-

CNC arvjuhtimisega treipingi töötlemist on tänapäevases tootmises üha enam kasutatud ja sellel on tavaliste treipinkide ees võrreldamatud eelised.



CNC arvjuhtimisega treipingi töötlemisel on peamiselt järgmised punktid.


1. CNC treipingi töötlemise ülekandeahel on lühike. Võrreldes tavaliste treipinkidega ei ole peavõlli ajam enam mootoririhma ülekandemehhanismi vahetus, vaid põiki- ja pikisuunalist etteannet juhivad vastavalt kaks servomootorit ja seda enam ei kasutata. Traditsiooniliste osade, näiteks rataste ja sidurite vahetamise puhul on jõuülekande kett oluliselt lühendatud.


2. Kõrge jäikus, et sobitada arvjuhtimissüsteemi suure täpsusega, on CNC arvjuhtimisega treipingi töötlemise jäikus kõrge, et täita kõrge täpsusega töötlemise nõudeid.


3. Kergelt lohistades, tööriistaposti (töölauda) liigutatakse kuulkruvipaariga, vähese hõõrdumise ja kerge liigutusega. Kruvi mõlemas otsas olevad toetavad spetsiaalsed laagrid on suurema survenurgaga kui tavalised laagrid ja need valitakse tehasest väljumisel; CNC-treipingi määrdeosa määritakse automaatselt õliuduga. Need meetmed muudavad CNC-treipingi töötlemise lihtsamaks.



CNC treipingi töötlemise omadused


1. Kõrge automatiseerituse tase võib vähendada operaatori füüsilist töömahukust. CNC-treipingi töötlemisprotsess viiakse automaatselt lõpule vastavalt sisendprogrammile. Operaator peab vaid alustama tööriista seadistamist, laadima ja maha laadima tooriku ning vahetama tööriista. Töötlemisprotsessi käigus on põhiülesanne treipingi töö jälgimine ja järelevalve. Tänu CNC-treipinkide kõrgele tehnilisele sisaldusele paraneb aga vastavalt ka operaatori vaimne töö.

2. CNC treipingi töötlemise osad on suure täpsusega ja stabiilse kvaliteediga. CNC-treipinkide positsioneerimistäpsus ja korduspositsioneerimise täpsus on väga kõrged ning osade partii järjepidevust on lihtsam tagada. Niikaua kui protsessi ülesehitus ja protseduurid on õiged ja mõistlikud koos hoolika tööga, võib osade puhul olla tagatud kõrge töötlustäpsus ja lihtne joondamine. CNC treipingi töötlemisprotsess rakendab kvaliteedikontrolli.

3. CNC treipinkide töötlemise efektiivsus paraneb. CNC-treipingi töötlemine on võimeline mitut töötlemispinda uuesti kinnitama. Üldiselt kontrollitakse ainult esimest osa. Seetõttu võib tavalise treipingi töötlemisel paljud vahepealsed protsessid, nagu kirjutus, suuruse kontrollimine jne, ära jätta, mis vähendab abiaega. Veelgi enam, kuna CNC-treipingi poolt töödeldud osade kvaliteet on stabiilne, muudab see järgneva protsessi mugavuse ja selle üldine tõhusus paraneb oluliselt.

4. CNC treipingi töötlemine on mugav uute toodete arendamiseks ja muutmiseks. CNC-treipingi töötlemine ei nõua üldiselt palju keerulisi protsessiseadmeid ning keeruka kuju ja kõrge täpsusega osi saab töödelda töötlusprogrammi programmeerimisega. Toote ümberehitamisel või disaini muutmisel muudetakse ainult programmi, ilma et oleks vaja ümberdisaini. Tööriistad. Seetõttu võib CNC arvjuhtimisega treipingi töötlemine oluliselt lühendada tootearenduse tsüklit ning pakkuda otseteed uute toodete uurimiseks ja arendamiseks, toodete täiustamiseks ja muutmiseks.

5. CNC-treipingi töötlemist saab arendada täiustatud tootmissüsteemiks. CNC-treipingi töötlemine ja selle töötlemistehnoloogia on arvutipõhise tootmise aluseks.

6. Esialgne investeering CNC treipingi töötlemisesse on suhteliselt suur. Selle põhjuseks on sellised tegurid nagu CNC-treipingi töötlemisseadmete kõrge hind, pikk ettevalmistusperiood esmaseks töötlemiseks ja kõrged hoolduskulud.

7. CNC-treipingi töötlemise ja hoolduse nõuded on kõrged. CNC-treipink on tüüpiline tehnoloogiamahuka mehhatroonika CNC-treipingi töötlemise toode. See eeldab hoolduspersonalilt nii mehaaniliste kui ka mikroelektrooniliste hooldusteadmiste mõistmist ning samas peab olema varustatud paremate hooldusseadmetega.